‘Mi go mishandel eng lek wang pikin dagu’

De verdachte Revinio F. stond gisteren voor kantonrechter Marie Mettendaf, omdat hij het slachtoffer Bebetou met een mes heeft verwond. Het slachtoffer vertelde aan de magistraat dat hij die bewuste avond samen met zijn broertje naar een feest was gegaan. De verdachte was ook daar. De elektriciteit werd op een bepaald uur afgesloten, waardoor Revinio de opmerking maakte dat het feestje saai was. Het broertje van Bebetou sprak hem aan. De verdachte vond dat het broertje Emmerson vrijpostig was om hem aan te spreken, omdat Revinio ouder was dan Emmerson. Bebetou kwam ertussen om Emmerson te beschermen. Zij keerden met de boot terug naar Drietabbetje en moesten in het donker naar huis lopen. Op een gegeven moment kwam Revinio rennend met een mes op Emmerson af.
Bebetou kwam ertussen, waardoor hij snijverwondingen aan zijarm, gezicht en voorhoofd opliep. ‘Mi go mishandel eng lek wang pikin dagu’, schreeuwde Revinio tegen Bebetou. De plek was donker, waardoor iedereen in een rij achter elkaar moest lopen. Bebetou vermoedt dat Revinio het mes van huis had gehaald, omdat hij niet ver van de plaats woonde. De verdachte vroeg het slachtoffer in de rechtszaal om hem te vergeven. Bebetou zei bereid te zijn dat te doen, als Revinio de kosten die Bebetou heeft moeten maken, kan betalen. Bebetou was met het vliegtuig naar Paramaribo afgereisd om zijn verklaring te kunnen afleggen. Deze zaak wordt op 2 mei verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!