Nickeriaanse gemeenschap wordt bewust gemaakt omtrent het belang van bewegen

Donderdag kregen de leerlingen van de Schneiders Howardschool een korte sessie over het belang van gezonde levensstijl in relatie tot voldoende lichaamsbeweging. De informatiesessie werd verzorgd door parlementariër Refano Wongsoredjo. Hij ging in op de gevaren voor de gezondheid. Verder gaf hij enkele bruikbare tips om fit en gezond te blijven. ‘Elke dag een kwartiertje intensief bewegen zou al een goede stap daartoe zijn’, zei hij. Reeds in een infomercial van De Nationale Assemblee over gezonde levensstijl deed hij de oproep aan de gemeenschap om te streven naar betere gezondheidszorg voor hen.
In het district Nickerie is districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh reeds gestart met activiteiten om de bevolking van Nickerie te motiveren meer te bewegen en de mindshift te plegen voor de keuze naar een gezonde levensstijl. Gezonde levensstijl is een begrip dat de laatste tijd veel meer exposure krijgt in de samenleving. De nadruk op veel bewegen en de keuze voor een gezond -en gebalanceerd eetpatroon is de bewustwordingsstrategie om de Surinaamse burger fit en gezond te houden. De vele ziekten ten gevolge van een ongezond eet -en bewegingspatroon zouden vermeden kunnen worden. Hartkwalen, diabetes, bepaalde kankeraandoeningen, overgewicht zijn enkele van de vele niet overdraagbare aandoeningen. Het is dus van belang de bewustwording onder de bevolking aan te wakkeren. Gekozen is om de schoolgaande jeugd te attenderen op het belang van veel meer bewegen en een gezond eetpatroon.

error: Kopiëren mag niet!