Politie krijgt voor het eerst zoveel auto’s

2politie krijgt2Ter bevordering van de mobiliteit van de politie zijn er in totaal 102 politievoertuigen aangeschaft. Daarvan zijn er gisteren zwart-witte politievoertuigen van het merk Isuzu D-max overgedragen aan de korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie, die op zijn beurt de sleutels heeft overgedragen aan directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, commissaris Krishna Mathoera.
De rest van de auto’s zullen binnen de komende 9 dagen worden geleverd door de leverancier, Fernandes Autohandel. Het gaat om opvallende auto’s en niet opvallende auto’s, die voorzien zijn van een GPS- systeem en betere zwaailichten. ‘Elke politie post moet op zijn minst 1 nieuw voertuig krijgen’, zegt Tjin Liep Shie. De auto’s hebben in totaal SRD 9 miljoen gekost.
Mathoera zegt dat de auto’s ongeveer 2 tot 3 jaar meegaan. ‘Het zijn auto’s die de hele dag rijden en aan de hand van de slijtage zullen ze worden ingezet op afdelingen waar er niet zoveel wordt gereden. Hoe lang de auto’s meegaan, hangt ook af van waarvoor ze ingezet worden. De eerste bezending van de zwart-witte auto’s worden nog gebruikt’, vertelt Mathoera.
Voor de korpschef is dit een historisch moment, omdat er voor het eerst zoveel auto’s in een keer zijn aangeschaft voor het korps.

error: Kopiëren mag niet!