Odesur: Surinaamse beachvolleyballers verliezen in Chili

Sandrina Hunsel springt op bij het net om een inzet van de Colombiaanse dames te blokkeren, Cheryl Brunings wacht af op een eventuele rebound. De Surinaamse dames verloren met 21-6,21-8 van de Colombianen
Sandrina Hunsel springt op bij het net om een inzet van de Colombiaanse dames te blokkeren, Cheryl Brunings wacht af op een eventuele rebound. De Surinaamse dames verloren met 21-6,21-8 van de Colombianen
Felle zon, mooie schaarsgeklede dames en mannen en enkele van de beste beachvolleyballers ter wereld tussen de bergen van het Estadio Santiago 2014 de Voleibol Playa, op weg naar Vina del Mar. Dat waren de hoofdingredienten van het onderdeel beachvolleybal op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen, die momenteel in Santiago, Chili, worden gehouden. Suriname deed ook mee met een heren- en dameskoppel. Beiden deden hun best, maar het niveau van de tegenstanders spraken boekdelen. Om het niveau aan te geven; Brazilie doet mee met het nummer 1 beachvolleybalkoppel van de wereld, te weten Alison/Bruno.
Rond half drie begonnen de Surinaamse heren, Kevin Sporkslede en Jermain Lo Kioeng Shoe met hun wedstrijd tegen de sterke Argentijnse koppel Julian Amado Azaad/Ian Mehamed (Argentinie 1). De eerste set gaven ze snel uit handen; 21-10. In de tweede set gingen de Surinaamse jongens goed mee, tot een 7-7 stand. Daarna namen de Argentijnen een 11-7 voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven. Uiteindelijk won Argentinie 1 de tweede set met 21-12. Morgen speelt het Surinaams herenteam tegen Chili 2 en vrijdag tegen Brazilie 2.
Tegen 15.00 uur kruisten onze dames Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings de degens met het Colombiaans koppel Andrea en Claudia Galindo Rodrigez. Na een 2-2 stand namen de Colombianen de eerste set voor goed over; eindstand 21-6. In de tweede set hadden de Colombianen het niet moeilijker, hoewel Hunsel en Brunings veel beter speelden en enkele mooie combinaties uitvoerden. Maar de Colombianen wonnen deze set met 21-8. Morgen spelen de dames hun tweede partij en wel tegen Chili 2 en vrijdag tegen Brazilie 2.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!