Man gedood door reuzenmiereneter te Weg naar Zee

MiereneterUit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de 43-jarige Ramesh Tamesser waarschijnlijk is gedood door een reuzen miereneter of tamanoea. Terwijl Tamesser met drie collega’s in de auto over de Henry Fernandesweg reed, zou hij de reuzen miereneter de weg hebben zien oversteken. Tamesser zou een houwer hebben gepakt en het dier achterna zijn gegaan met de bedoeling die te doden. Ondertussen zou de miereneter een drassig gebied zijn opgevlucht. De drie collega’s zouden Tamesser op hun beurt achterna zijn gegaan. Zij verklaren dat toen zij dichtbij het drassig gebied kwamen zij Tamesser zwaargewond in de directe omgeving van het dier aantroffen. Het dier lag als dood bij, maar op een gegeven moment kwam deze bij en rende verder het drassig gebied op. Tamesser had verwondingen in zijn halsstreek, armen en schouder. Tamesser werd per eigen gelegenheid naar de afdeling SEH overgebracht, alwaar is komen vast te staan dat hij dood was. De verklaringen van de drie mannen schijnen te corresponderen met het inmiddels gepleegd plaatselijk- en technisch onderzoek verricht door de politie op de plaats van het incident. Uit een ingesteld buurtonderzoek is de politie te weten gekomen dat de miereneter al enige tijd in het gebied wordt gezien. Dit dier is naar schatting twee meter lang en heeft al twee kalveren gedood moeten hebben. De reuzen miereneter of tamanoea heeft lange scherpe klauwen. Dit dier gebruikt zijn klauwen ook als wapen. Dit incident vond zaterdag omstreeks drie uur ’s middags. plaats. Het ontzielde lichaam van Tamesser is voor sectie in beslag genomen. De zaak is in onderzoek bij de politie van bureau Derde Rijweg (Kwatta).

error: Kopiëren mag niet!