Vrouwen, buit uw mogelijkheden uit!

Er zijn diverse boodschappen in het kader van de internationale dag van de vrouw op 8 maart c.q de vrouw, waarbij de twee kern elementen nl. de status-quo en verandering van de situatie van de vrouw steeds terugkerend zijn. Vrouwen “Buit uw mogelijkheden uit, zodoende reduceerd u uw beperkingen”, zo luidt de slogan van dhr. Oquemele Denz, voorzitter van het Buurt Bestuur Hanna’slustproject2. Wij van het bestuur zijn er van bewust dat de situatie van de vrouw veranderd moet worden, meer nog om het feit dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om dat te bewerkstelligen. Daarom grijpen wij ook dit moment aan om de Surinaamse vrouw te bemoedigen. Elke grote boom heeft zijn oorsprong vanuit een zaadje of plantje, als u het ‘goede’ zaait en onderhoud dan zal u ook goede vruchten oogsten en zelfs anderen kunnen voorzien. Het zaadje kan u vergelijken als de woorden die u dagelijks spreekt tot anderen en tot uzelf en de stappen (onderhoud) die u onderneemt, om hetgeen u uitspreekt te realiseren. Dit zal uw denken en handelen positief beinvloeden, hetgeen zich zal weerspiegelen in uw omgeving. Letwel, de verandering begint bij het zaadje dus vrouwen laat de verandering ook beginnen in uw gezin.
Als buurtorganisatie evalueren wij ook onszelf en maken gebruik van deze gelegenheid om de overige buurtorganisaties een riem onder het hart te steken om het zaadje/plantje in hun buurt te planten en te onderhouden hetgeen uiteindelijk zal bijdragen aan een betere situatie voor vrouwen en uiteindelijk Suriname.
In de Bijbel staat dat God man en vrouw schiep, niet zonder doel, maar om eenparig de gestelde doelen te realiseren. Zo ook willen wij de mannen bemoedigen om samen met hun vrouw/partner over vraagsukken na te denken, ze samen te doen ten einde ook gezamelijk te profiteren van de reductie van eenouderige gezinnen, vrouwenmishandeling, kindermishandeling e.a.
Het Bestuur Hanna’slustproject2 feliciteerd alle vrouwen in en buiten Suriname, maar in het bijzonder de vrouwen van het Hanna’slustproject2 met ‘de internationale dag van de vrouw’.
Namens het Buurtbestuur Hanna’s Lustproject 2

error: Kopiëren mag niet!