Odesur: Van Lierop geeft op tijdens fietsonderdeel ‘koude’ triatlon

Anthony van Lierop, kort voordat hij uit de race stapte (foto: Terrence Oosterwolde)
Anthony van Lierop, kort voordat hij uit de race stapte (foto: Terrence Oosterwolde)
Op dag twee van de tiende Zuid-Amerikaanse Spelen heeft Anthony van Lierop de triatlon niet kunnen afmaken. Hij stapte zaterdag tijdens het tweede onderdeel – veertig kilometer wielrennen – uit de race. De Surinaamse kampioen had al bij het eerste onderdeel – 1.500 meter zwemmen – een flinke achterstand en kwam niet toe aan het laatste onderdeel – 10 kilometer hardlopen. Een teleurgestelde Van Lierop zei na afloop enorm veel last te hebben ondervonden van het koude water. In Viña del Mar was het zaterdag veertien graden Celsius, een heel verschil met Santiago, waar de temperatuur overeenkomt met Suriname.
Van Lierop was overigens niet de enige uitvaller. Ook Felipe Rodriguez Rojas (Colombia), Danilo Souza Araujo Pimentel (Brazilië) en de Boliviaan Jose Raoul Espinoza Ruiloba haalden de eindstreep niet.
De race werd gewonnen door de Argentijn Gonzalo Tallecha in één uur, 52 minuten en 43 seconden. Op vier seconden achterstand finishte zijn landgenoot Luciano Taccone als tweede. Luis Felipe Barraza van Chili pakte het brons in 1:52:58.
Bij de vrouwen leek de Braziliaanse Pamella Oliveira op de winst af te stevenen. Ze kwam als eerste uit het water, had een voorsprong bij het wielrennen en liep ook tijdens het hardlopen aan kop. Bij het ingaan van de laatste loopronde werd ze echter gepasseerd door publiekslieveling Bárbara Riveros van Chili, die het goud won in 2:02:30. Voor het gastland de tweede gouden plak van deze spelen. Oliveira pakte zilver in 2:02:47. Het brons ging naar de Ecuadoriaanse Elizabeth Maria Bravo Iñiguez in 2:06:04.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: