TCT-minister wil vliegveiligheid volgens internationale standaarden

1 TCTBij de jaarafsluiting van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gaf de minister, Falisie Pinas, een revue van de doelstellingen die zijn behaald in het afgelopen jaar. Ook gooide de minister een kijk op de toekomst. Voor wat betreft het luchttransport streeft het ministerie ernaar om de safety en security standaarden van de International Civil Aviation Organization verder te implementeren op nationaal niveau. In dit kader zijn er op de J.A. Pengel Internationalluchthaven verbouwingswerkzaamheden uitgevoerd, waarbij de aankomsthal is vergroot, de viproom bij de aankomsthal is gemoderniseerd en een centrale ingang ingesteld. Ter optimalisering van de security is de vertrekhal voorzien van moderne scanapparatuur.
Pinas zei dat in de toekomst onze luchtruim verder zal worden ontsloten middels het ondertekenen van een routeschema retour Paramaribo-Valencia-Aruba en de VS door de luchtvaartonderhandelingscommissies van Venezuela en ons land, welke moet leiden tot herziening van de overeenkomst tussen beide landen. Ook heeft de Luchtvaartonderhandelings- en Adviesorgaan(LOA), onder voorzitterschap van de directeur van TCT, het voorbereidend werk gedaan waardoor op 8 juli 2013 de Open Sky agreement met de USA geformaliseerd kon worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Ook de ordening van het openbaar vervoer heeft in dit jaar verder gestalte gehad, zegt de bewindsman. Buurten zoals Taut Lui Faut en Hanna’s Lust 2 zijn ontsloten middels de creatie van nieuwe trajecten. Het onderzoek dat werd verricht door de Intsitute for Graduate Studies & Research (IGSR) inzake het openbaar vervoer in Paramaribo en Wanica is intussen al afgerond. Het resultaat zal in 2014 gepresenteerd worden.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!