Leiding Surpost wil Naarendorp ook bij onderhandelingen

De bond bij Surpost onder leiding van Yonne Gorrisson heeft sinds vrijdag 20 december aangekondigd dat het personeel in actie is. Het personeel verschijnt wel op het werk, maar verleent geen diensten aan het publiek. Intussen heeft de leiding van Surpost een schrijven gericht aan de voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties, Ronald Hooghart. De leiding geeft aan, om de tafel te willen zitten maar met een derde partij erbij, in deze Robby Naarendorp, bestuurslid van C-47.
Volgens de secretaris van de bond van Surpost, Walther Uiterloo, past Naarendorp helemaal niet in het plaatje en vraagt hij zich af waarom de leiding van Surpost Naarendorp als derde erbij wil. In het verleden waren er twee bonden bij Surpost. De zaak was toen bij de rechter en deze besliste dat de bond onder leiding van Gorrison de rechtmatige bond is binnen Surpost.
Uiterloo is van mening dat de leiding van Surpost gehoor moet geven aan de uitspraak van de rechter. Op 28 oktober van dit jaar had de directeur van Surpost, John Power, de bond ook uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek. Met dat gebaar werd toen aangegeven dat de leiding de bond erkent. De bond onder leiding van Gorrison heeft er geen behoefte aan om te onderhandelen met een derde partij. De sit-down-actie van het personeel gaat onverkort door, laat Uiterloo weten.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!