Kersten cookout voor financieel zwakke studenten

Kersten cookout 2
Kersten cookout 4
frontfotoVoor de eerste keer werd afgelopen zondag de Kersten Cookout gehouden. De Domineestraat was weer omgetoverd tot een markt waar diverse lekkernijen gekocht konden worden. De Cookout was georganiseerd door het bedrijf om het geld op te halen voor het Kersten Studiefonds. Een stichting die het mogelijk maakt dat kinderen van ouders met een zwakke portemonnee toch naar school kunnen gaan of kunnen studeren.
Creatieve gerechten
De sfeer was erg goed en het eten nog beter. De werknemers van de verschillende bedrijven die onder Kersten vallen, mochten zelf gerechten verzinnen om te verkopen. Zo kwamen de personeelsleden van Berg En Dal met een heerlijke okersoep waar krab in zat. Erg smakelijk ondanks de combinatie die velen niet zouden verwachten. Ook de werknemers van BEM zijn creatief geweest en hebben een peprewatra met haas gemaakt waar ook cassave, halfrijpe banaan en maiskorrels voor de ‘crunchy bite’ in zaten. Bij Surmac kon men terecht voor een lekkere macaronisalade met zoetzure vis. De vis was vers en Italiaans gemarineerd, beste te vergeleken met kibbeling maar dan van topkwaliteit!
Scrappy W.
Echt druk was het niet, maar dat mocht de sfeer niet drukken. Het was toeval maar ook Scrappy W was er om zijn nieuwe videoclip op te nemen. “Ik had dit al gepland maar voor de clip komt het echt goed uit, dus ik maar er gebruik van. En ik ga zeker ook wat kopen straks om het goede doel te ondersteunen!”
Opvallend hygiënisch
Opvallend was dat alle kraampjes netjes waren en hygiënisch werd gewerkt. Zo was een ieder in de kraampjes voorzien van een haarnet en droegen de mensen handschoenen. Er was zelfs stromend water voor de koks om handen of ingrediënten te kunnen wassen. Goed verzorgd, hygiënisch, beetje prijzig soms, maar het was voor het goede doel en bovenal erg lekker en gezellig! Voor herhaling vatbaar dus!
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!