Ambtenaren voelen zich beetgenomen met kerstpakket

IFAmbtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, met name het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), zijn van mening dat hun kerstpakket niet de waarde heeft die het zou moeten hebben. Ambtenaren hebben dit jaar recht op een waardebon van SRD 150. Op enkele ministeries is de SRD 100 gestort op de rekening van de ambtenaren en de SRD 50 is afgegeven in de vorm van een waardebon. Op enkele ministeries is normaal de SRD 150 afgegeven.
De ambtenaren van CBB hebben de SRD 100 op hun rekening ontvangen en een kerstpakket, dat een waarde van SRD 50 moet hebben. In het kerstpakket dat de ambtenaren van CBB hebben ontvingen, zat er een kerstbrood, een wijn en een stukje kaas. De ambtenaren zijn van mening dat het pakket niet een waarde heeft SRD 50. Het kerstbrood, de wijn en kaas zouden geen waarde hebben van SRD 35. De SRD 15 die per pakket overblijft, vermenigvuldigd met de 2000 ambtenaren van Biza, komt ongeveer op SRD 30.000, zegt de ambtenaar die anoniem wenst te blijven.
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, gaf tijdens de algemene ledenvergadering vrijdag ook aan veel klachten te hebben ontvangen van ambtenaren omtrent het pakket. Hooghart gaf aan dat het model van de waardebonnen de beste manier is om deze kwestie aan te pakken. Hooghart zei dat de vicepresident wilde afstappen van waardebonnen, omdat ambtenaren de bonnen doorverkochten. De ambtenaren vrezen rancune en wensen anoniem te blijven. Ze willen wel aangeven dat het ministerie van Binnenlandse Zaken helemaal geen uitvoering heeft geven aan het besluit van de regering en dat het personeel nu de benadeelde is.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!