Negentien rijbewijzen ingetrokken tussen 6 november tot 12 december

GPK Jerry Djamat
GPK Jerry Djamat
Door politie Calcutta zijn in de periode van 6 november tot 12 december in totaal 19 rijbewijzen ingetrokken van autobestuurders die de maximumsnelheid hadden overschreden. In die periode is ook een bedrag van SRD 13. 970 aan verkeersboete geïnd. Dit wordt prijsgegeven door de nieuwbakken gewestelijk politiecommandant, Jerry Djamat. Het op vrij regelmatige basis houden van verkeerscontroles om de autobestuurders ertoe te bewegen zich verantwoord te gedragen in het verkeer, geniet de hoogste prioriteit van hem. Het opvoeren van de verkeerscontroles blijft altijd zijn streven. Hij legt er de nadruk op dat de snelheidsduivels niet slechts voor zichzelf, maar ook voor andere onschuldige weggebruikers een enorm gevaar vormen.
Met de komende feestdagen in het vizier zal de politie een extra wakend oog hebben. Naast het opvoeren van de verkeerscontroles zal ook nagegaan worden dat het afschieten van vuurwerk niet voor de vastgestelde datum plaatsvindt. Ook het aspect van het wel of niet beschikken over een vergunning voor het verkopen van vuurwerk zal nauwlettend in de gaten gehouden worden. Djamat legt er de nadruk op dat hij reeds een veiligheidsplan heeft opgesteld, waarin tal van zaken zijn opgenomen. Hierin staat centraal het waarborgen van de veiligheid van de burgers.
Het afschieten van vuurwerk op verantwoorde wijze om te voorkomen dat er geen slachtoffers vallen, geniet ook extra aandacht. Hierover heeft de politie samen zitten beraadslagen met de brandweer. Het is ook van groot belang dat de veiligheid in en rondom de woning waar er vuurwerk wordt afgeschoten, gewaarborgd blijft om te voorkomen dat er woningbranden uitbreken.
Er zal bijzonder veel aandacht besteed worden aan het aspect, waarbij burgers vaak te diep in het glaasje hebben gekeken en deelnemen aan het verkeer. ‘Ik streef ernaar dat wij de feestdagen tot naar het nieuwe jaar overbruggen met geen enkel vuurwerkslachtoffer, geen verkeersslachtoffers met lichamelijke letsels en helemaal geen doden in het verkeer.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!