Kabinet lapt verzoek bond pa’s aan laars

De bevorderingen bij het korps penitentiaire ambtenaren zijn gisteren normaal voortgezet (foto: Regillio Derby)
De bevorderingen bij het korps penitentiaire ambtenaren zijn gisteren normaal voortgezet (foto: Regillio Derby)
Ondanks het verzoek van de bond van penitentiaire ambtenaren om de bevorderingen aan te houden, zijn gisteren 100 penitentiare ambtenaren bevorderd. Gustaaf Gallant, voorzitter bij de Bond Penitentiare Ambtenaren in Suriname (BPAS), zegt bij de gesprekken met het kabinet gevraagd te hebben om de bevorderingen aan te houden. Dat is toen ook toegezegd. Met dit gebeuren vindt de voorzitter dat het ministerie de saamhorigheid van de bond probeert te breken. Gallant zegt dat de bevorderingen zijn doorgevoerd zonder in contact te treden met de bond zoals gebruikelijk. Justitieminister Edward Belfort zegt aan Dagblad Suriname dat hij geen enkele verzoek van de BPAS onder ogen heeft gekregen. Gisteren zijn 110 pa’s bevorderd naar naast hogere rangen.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!