Verlichting in nood Bigi Poika

Het Inheemse dorp Bigi Poika in het binnenland van Para heeft het jaar afgesloten met de oplevering van enkele ontwikkelingsprojecten. De kapitein van het dorp, Anesta Jagendors, sprak haar dank uit aan de regering voor de renovatie en uitbreiding van de basisschool, het optimaliseren van de stroomtoevoer en de ingebruikname van het waterstation in het dorp. Met de uitbreiding kreeg de school een mediatheek en 4 onderwijzerswoningen bij. “In het verleden stond het gebouw er verlaten bij. De totale renovatie zal zorgen voor motivatie van zowel leerlingen als leerkrachten om het onderwijsproces goed te doen verlopen in het dorp”, zegt Jagendors.
“Met de ingebruikname van het nieuwe waterstation kan elk huishouden voorzien worden van leidingwater. De helft van de huishoudens is nu al voorzien van stromend water uit de kraan”, zegt Jagendors. De minister van Financiën, Steven Relyveld, vertegenwoordigde de regering bij deze plechtigheden en beloofde meer ontwikkelingsprojecten voor het dorp. Relyveld kreeg de opdracht van het dorpsbestuur om de regering zover te krijgen voor het inrichten van de mediatheek met benodigde apparatuur en de bouw van een nieuwe brug naar de kreek.
Er werd ook een billboard onthuld voor de renovatie van het sportveld en gemeenschapshuis. De financiering hiervan zal door het Staatsolie Sportfonds en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken geschieden. Voor eind 2014 moet het sportveld opgeleverd zijn.

error: Kopiëren mag niet!