Oud bestuur blijft aanzitten bij CLO

Voorafgaand van de proclamatie van de nieuwe partij van Ronald Hooghart, vonden gisteren de bestuursverkiezingen plaats bij de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO). Het oud bestuur alleen heeft een lijst ingestuurd. ‘Gelukkig no wan mang no kon stoor a zaak’, zei voorzitter Hooghart van de CLO. Hooghart gaf tijdens de algemene ledenvergadering (alv) gisteren ook flink af op de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort. Hij adviseerde de regering om directeuren en vooral ministers eerst een psychologische test te laten ondergaan. Volgens Hooghart weet Belfort niet om te gaan met zijn positie en bouwt hij uit vrees een fort om zijn woning.
Hooghart vindt het schandelijk dat het personeel van Bureau Familierechterlijke Zaken (Bufaz) in een afgekeurd gebouw moet werken. De CLO-topman gaf tijdens de alv aan dat de ideologie van Mandela en Jezus moet blijven voortbestaan. Tijdens de alv is er ook bepaald dat het bestuur niet voor 3 jaren, maar voor 5 jaren zal aanzitten. Onduidelijk is wat er in de statuten hierover staat. Ook bij het voorstellen van het bestuur deed Hooghart bepaalde uitspraken. Hij gaf onder meer aan dat ‘nengre no man go om nanga monie’ en daarom de positie van penningmeester ingevuld moet worden door een ‘koelie’.
De voorzitter van de CLO stuurde ook een signaal naar Surpost en het ’s Lands Hospitaal. De bond van Surpost, die is aangesloten bij de CLO, is sinds gisteren in een ‘sitdown actie’. De bond van het ’s Lands Hospitaal heeft zich onlangs aangesloten bij de CLO. De overleden vader van Hooghart zal vereeuwigd worden door middel van een beeld. Op welke datum het zal gebeuren, moet nog overlegd worden met het bestuur van CLO. ‘Na 10 jaar regeermacht heeft de NPS nooit eraan gedacht om iets voor de oud vakbondsman te doen’, zei Hooghart.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: