‘Ere wie ere toekomt……’

Ere wie ere toekomt......‘We vergeten onze eigen achtertuin om mooi weer te gaan spelen in de voortuin van een buurman die niet eens in dezelfde straat woont.’ Bij het overlijden van Nelson Mandela was de hele wereld geschokt. Ondanks een ieder het al enige tijd zag aankomen. Mandela heeft veel betekend voor de wereld en de mensheid en het is ook zeer terecht dat hij de waardering kreeg die hem is toebedeeld tijdens zijn begrafenis.
Zes dagen rouwen om Mandela
Ook in ons land werden er enkele dagen van nationale rouw afgekondigd. Alle vlaggen hingen halfstok en onze president is zelfs afgereisd naar Zuid-Afrika om de laatste eer te betuigen. Het toeval wil echter dat in dezelfde periode ook een van onze grote mannen is heengegaan, Andre Loor. Loor heeft niet zoveel gedaan voor de rest van de wereld, maar wel voor Suriname! Het is, volgens sommige stemmen in de gemeenschap, triest dat er vanuit onze regering helemaal geen officiële woorden zijn uitgesproken. Op de dag van de begrafenis van Loor waren alle vlaggen weer gehesen. Waarom niet die vlaggen twee dagen extra halfstok laten hangen om een van de mensen, die enorm belangrijk is geweest voor de geschiedschrijving van ons land, te eren?
Staatsbegrafenis voor Loor
Loor heeft dan wel een staatsbegrafenis gehad, wat natuurlijk ook een hele eer is. Desondanks blijft het jammer om te zien dat vanuit onze volksvertegenwoordiging, die zegt ten zeerste op zoek te zijn naar het Surinaamse en daar veel belang aan te hechten, bijna tot geen aandacht is besteed aan onze Loor, maar voor Nelson Mandela zelfs iedereen opriep tijdens de dagen van rouw alle eerder geplande feestelijkheden op gepaste wijze door te laten gaan en rekening te houden. Willen we ons zo graag meten met andere landen dat we elke kans grijpen om te laten zien dat we wel degelijk meetellen en bij de tijd zijn? En dan wel zodanig dat we maar even onze achtertuin laten voor wat het is om mooi weer te gaan spelen in de voortuin van een buurman die niet eens in dezelfde straat woont!
Vergeet je achtertuin niet!
Nogmaals: Mandela verdient alle eer die hem toekomt, maar wij maken geen goede sier door een van onze eigen mensen niet eens een fractie van die eer te geven die wij aan Mandela hebben gegeven, terwijl hij, laten we eerlijk zijn, ondanks zijn vriendschap met Ruud Gullit niet zal hebben geweten waar Suriname ligt.

error: Kopiëren mag niet!