Dc Joeloemsingh zet kafverbranding pelmolenaar stop

Districtscommissaris van Nickerie Wedperkash Joeloemsingh heeft een eind gemaakt aan de kafverbranding door een pelmolenaar in de Corantijnpolder. Deze verbrandde padieresten namelijk achter op zijn terrein. Dit gebeurde volgens de burgervader buiten de wettelijke regelingen om. Hij liet dit dan ook onmiddellijk stopzetten. ‘Daar is een woongebied, het mag niet. En deze pelmolenaar woont het dichtst bij de padie dumpplaats. Wanneer anderen daar gaan, waarom kan hij dat niet.’
De as en de rook die vrijkwamen waren heel hinderlijk voor de buurtbewoners. Zij hebben vaker hun beklag gedaan bij de voorman van het betreffende rijstbedrijf. Zij werden onlangs afgesnauwd. De buurtbewoners deden toen hun beklag bij de dc. Deze dreigde het bedrijf te sluiten indien de kafverbranding zou continueren. Het afgelopen weekend oriënteerde de dc zich persoonlijk ter plekke waar hij ook de opdracht gaf het vuur per direct te doven. ‘Het was een ellende voor de mensen’, benadrukte de dc.
Dagblad Suriname sprak met een van de buurtbewoners. Zij haalt opgelucht adem na het optreden van de dc. Vooral de bewoners van de Schotelweg hadden enorm last van de kafverbranding.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!