Rechter vermindert straf van 3 jaar naar 1 jaar

Ritesh Ramgolam bood een doos ter verzending aan op 17 april 2013. Uit onderzoek blijkt dat in vier pakken pindasambel cocaïne was verwerkt. Het brutogewicht daarvan was 5.300 gram. Volgens Ramgolam benaderde een vriend, ene ‘Rasta’, hem om het pakket voor hem posten, daar hij niet over een geldig legitimatiebewijs beschikte. Rasta gaf hem SRD 50 voorschot en na de verzending kreeg Ramgolam SRD 100. De verdachte vulde het verzendformulier zelf in en vermeldde daarbij een fictief adres. Volgens de vervolgingsambtenaar, Rashree Koendan, pleegde de verdachte bewust de handeling om de politie op het dwaalspoor te brengen. Rekeninghoudend met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit eiste het Openbaar Ministerie een straf van 3 jaar met aftrek en een geldboete van SRD 3.000 te vervangen door 3 maanden hechtenis.
Advocaat Robby Denz schrok van de forse eis van de vervolging. Hij verzocht de rechter om de straf dusdanig te willen mitigeren dat zijn cliënt niet langer in detentie hoeft door te brengen. De vervolging hield geen rekening met het gewicht. De exacte hoeveelheid is niet vermeld. Volgens Denz zit de verdachte bijkans 5 maanden in voorarrest.
Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de overtreding van de Wet verdovende middelen wettig en overtuigend bewezen. Hij hield rekening met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit. De magistraat mitigeerde de eis en bracht de straf op 1 jaar met aftrek. Ook de geldboete werd gebracht op SRD 2.000 of twee maanden hechtenis. Ramgolam blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: