Abop: Volledige uitvoering sociale agenda in 2014

BEE 2014In een vooruitblik op 2014 zegt Abop- topper Marinus Bee dat het de partij ernst is de sociale agenda in zijn geheel uit te voeren. Het is volgens Bee beloofd aan het volk en de regering zal niet moeten talmen daarmee. De regering treft momenteel voorbereidingen voor de invoering van het algemeen pensioen voor alle werkers in de particuliere sector. Bee zegt dat mensen niet slechts werken om te verdienen, maar ook om zekerheid te hebben. De regering zou volgens hem ook haast moeten maken met de uitvoering van het conditional cash transfer programma, waarbij aan sociaal zwakkeren financiële steun wordt gegeven, als onderdeel van het armoedebestrijdingsprogramma.
Bee is er content over dat de coalitie, waarvan zijn partij deel uitmaakt, erin geslaagd is om in dit jaar de basis ziektekostenverzekering een feit te laten zijn. Hij hoopt dat in het nieuwe jaar alle plooien met betrekking tot dit sociaal project gladgestreken zullen zijn. De politicus hoopt in het komende jaar dat er meer efforts aan de dag gelegd worden voor een betere uitvoering van het succesprogramma van de naschoolse opvang.
Bee kijkt niet met enige reserve terug op de verrichtingen van de partij in het haast afgelopen jaar. Abop heeft zich naar zijn zeggen sterk geprofileerd. Het opengooien van de partijdeuren voor alle bevolkingsgroepen noemt hij een mijlpaal. Dit heeft geresulteerd in een beweging die de snelle groei van de partij kenmerkt. De partij heeft stevige voet in de grond in districten waar ze eerder niet zichtbaar was. De groei heeft tot nog toe in Commewijne 40 kernen opgeleverd, in Nickerie 28, Para 30 en in Coronie 8. Bee prijst de inzet van zijn voorzitter Ronnie Brunswijk in hetgeen de partij thans bereikt heeft.
Veldwerk
In Brokopondo doen we het goed en in Sipaliwini en Marowijne gaat het hard. Bee laat ook weten dat politiek Suriname het op dit moment moet hebben van sterk leiderschap om die gewenste ontwikkeling op gang te brengen. Hij komt tot de bevinding dat Brunswijk, Desi Bouterse (NDP), Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Paul Salam Somohardjo (PL) erkend kunnen worden tot de vier grote leiders die zichtbaar manoeuvreren in het politieke veld.

error: Kopiëren mag niet!