Functionele kunst voor de gemeenschap

1De expositie Functionele kunst wordt vandaag geopend in De Hal aan de Grote Combeweg. Het idee is afkomstig van kunstenares Kit-Ling Tjon Pian Gi. Ik vindt de gewone vuilnisbakken toch niet zo mooi en fraai. Bovendien wordt er vaak een troep gemaakt door honden. Toen kwam ik op het idee om een mobiele vuilniskar te maken. Samen met George Struikelblok hebben we dit verder uitgewerkt, zegt Kit-Ling. Hij gaf aan dat we een steekwagen konden gebruiken en ja dat hebben we ook gedaan. Maar ik heb zelf ook oude fietsen gebruikt. Zo zie je dat je van alles kunt gebruiken als je maar creatief brengt, aldus Kit-Ling. Dit Surifesta-event wordt georganiseerd door de Federatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname (FVAS), waarbij te zien is dat kunst ook de gemeenschap kan dienen. Dertien kunstenaars verenigd in de FVAS laten in deze expositie een concept zien dat praktisch is en ook esthetisch verantwoord. De mobiele kar kan op de vuilnis ophaaldagen buiten geplaatst worden en op de andere dagen ontsiert het uw tuin of garage ook niet, zegt Struikelblok. Deze vuilniskarren worden tegen de introductieprijs vanaf SRD750,- verkocht. Er zullen 16 verschillende mobiele vuilniskarren tentoongesteld worden. Maar daarnaast zijn e rook bijzondere brievenbussen, tafels, lampen en beschilderde stoelen te bezichtigen. Verder zal ere en kunstenaardcafe zijn met kunstfilmpjes, kunstzinnige hapjes en drankjes. Struikelblok hoopt met de introductie van deze mobiele vuilniskarren een trend te zetten voor wat betreft vuilnisbakken in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: