Robby Berenstein: Strijd nog niet afgelopen

De Algemene Havenarbeiders Bond (Ahab) heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen Integra Port Services NV. De eerste zitting was afgelopen donderdag. Toen was de advocaat, Eddy Hooplot, van de bond aan het woord. Morgen is de volgende zitting. In de media verscheen dat de werkgever ook een rechtszaak had aangespannen tegen de Ahab. De bond heeft daarvan nooit iets gemerkt, zegt Robby Berenstein, voorzitter van de Ahab. De stuwadoors zijn intussen na 20 dagen staken weer aan het werk. De stuwadoors van Integra Port Services NV gingen in staking nadat de werkgever weigerde de bond te erkennen.
Berenstein zegt dat de stuwadoors zijn gaan werken, maar dat betekent niet dat de strijd is afgelopen. ‘Er zijn verschillende manieren om strijd te voeren. We hebben de strijd nu verplaatst naar de groene tafel. Naar de groene tafel gaan is de laatste stap, omdat de derde onafhankelijke een besluit gaat nemen. We hadden ook op de regering kunnen wachten. De regering heeft helaas niets van zich laten horen. De vicepresident met name, zegt Berenstein. De regering is niet bereid of niet in staat in te grijpen in het conflict
De werkgever heeft geprobeerd de werknemers uit te hongeren, maar ondanks dat hebben ze twee weken een eenheid gevormd en zijn in actie geweest alhoewel hun salaris deels is ingehouden. De werkgever heeft aangegeven geen gevoel te hebben hoeveel schade er wordt aangericht, zegt Berenstein. Ondanks importeurs hebben aangegeven last te ondervinden, deed de werkgever alsof alles koek en ei is. Berenstein heeft van enkele stuwadoors vernomen dat er kleine spanningen waren in de werksfeer nadat de stuwadoors het werk hadden hervat. De spanningen zijn intussen al opgelost.

error: Kopiëren mag niet!