‘Moppen Allerlei 99% X-rated’ leuk en langdradig

moppen 003Je kon genieten en soms balen. Maar overall was de laatste editie van Moppenallerlei 2013 toch leuk. En volgend jaar moet je er zeker bij zijn, want aan lachen ontbrak hoegenaamd niets. Laten we eerst praten over leuke zaken die avond en daarna over wat de avond soms ‘boring’ maakte. We springen direct naar de act van Krastientje. In dat stuk wordt uitgebeeld hoe het in een “Massagesalon” aan toegaat. Jaloezie en concurrentie onder vrouwen neemt soms een bijna misdadige vorm aan. Maar juist daar is er voldoende stof om buikpijn te krijgen van het lachen. Uiteindelijk gaat de zaak dicht want een moeder komt haar dochter helemaal in de kamer waar zij bezig is met “Koyeba” halen. Daarna betrapt een man zijn vrouw (hij natuurlijk met een andere) in het short stay hotel als hij een triootje wil.
De stand alone comedie act van Glenn Huisden was toch de beste van de avond. Zijn droge humor en verschijning waren genoeg. Zelf de woorden: “Ik ben een man” waren voldoende om heel NIS afgelopen zaterdagavond plat te krijgen. Maar vergeet English (Clifton Braam) niet. Hij kletste de avond prima bij elkaar en kon het publiek warm houden met zijn schuine moppen. Vooral dat stukje over “fadon bana” was hilarisch. Hij vroeg aan enkele vrouwen wat een fadon bana is. Het antwoord op die vraag is voldoende.
Wat was dan soms zo boring? Om te beginnen de act van een man die een vrouw gaat halen. Het moest vroegere tijden voorstellen waarbij een arbeider een ‘verjaaroso misi’ out of the blue om de hand vraagt. Als hem dat wordt geweigerd, keer hij later heel mooi gekleed terug. Deze keer krijgt hij de vrouw die hij wil wel. Immers “a man fit’ ay”. Die act was hinderlijk lang. Zo lang dat de energy drank uitwerkte.
Verder waren er veel stille momenten en hoorde je stemmen van acteurs backstage dwars door de zaal. De show begon om 20.00 uur en eindigde tegen 01.00 uur met een gevecht van Sheriff vs Tigri Barba. Dat gevecht kon niet echt boeien. Uiteindelijk won…niemand.
Maar Moppenallerlei is overall toch een succes. Je lacht je krom. Je lacht constant, zoals een dame die boven tegenover het podium zat en niet kon ophouden. We kijken volgend jaar uit naar een nieuwe editie van 99% X-rated.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: