Online naar de supermarkt

online naar de supermarktDe digitale opmars raast als een sneltrein door Suriname en heeft weer een nieuw station bereikt. We hebben het niet over het treinstation Para waar onze nieuwe tram gaat stoppen, maar over een nieuwe dienst die online geleverd zal worden. Steeds meer mensen shoppen namelijk online. Het betreft dan vooral kleding, schoenen of accessoires die men via diverse sites of Facebook-pagina’s uit het buitenland kan laten halen. Maar sinds kort kan men ook online boodschappen doen, zo vanuit de luie stoel. De site www.shoppen.sr biedt de dienst aan en als men op de site gaat komt men op een overzichtelijke pagina waar men kan kiezen uit diverse categorieën.
Dagelijkse benodigdheden bestellen via internet
Het betreft hier normale artikelen die al in de winkel te vinden zijn en dus geen eigen merk dat in bulk is gekocht om voordeliger aangeboden te worden. De nieuwe dienst is dus eigenlijk geen echte online-supermarkt. Het betreft meer een boodschappendienst waarbij de bestelling via het internet doorgegeven wordt. “We hebben een aantal producten wel op voorraad, de algemene basisgoederen, maar de meeste worden gewoon gehaald en dan afgeleverd bij de klant”, zegt een medewerkster van het bedrijf. De verzendkosten komen er bovenop en die bedragen SRD 10. De gehanteerde prijzen zijn nagenoeg hetzelfde als in de gewone supermarkten. Het grote voordeel zit dus vooral in het gemak.
Het idee lijkt een beetje afgekeken van de Nederlands supermarktketen Albert Heijn die dezelfde dienst aanbiedt, voornamelijk gericht op minder validen en ouderen. De oprichter van deze site is in Suriname de wat beter gesorteerde supermarkten als Choi’s, Tulip en Best Mart een flinke stap voor!

error: Kopiëren mag niet!