President Bouterse komend weekend in Nickerie

President Desi Bouterse vertoeft het komende weekend in Nickerie. Hij arriveert zaterdag en keert zondag weer terug naar Paramaribo. Dit bezoek aan het rijstdistrict houdt verband met de bijwoning van een feestpartij. Daarnaast zal hij ook een onderhoud hebben met de rijstboeren.
Districtscommissaris Wekperkash Joeloemsingh benadrukt tegenover Dagblad Suriname dat zij al voorbereid zijn op de komst van de president. ‘Wij zijn altijd voorbereid. Ook al zegt hij ons een uur van tevoren dat hij komt, wij staan altijd ready om hem te ontvangen.’ Wel doet de burgervader uit de doeken dat het onthaal van de president in het rijstdistrict niet groots is opgezet. ‘Hij houdt ervan om heel eenvoudig het district binnen te komen.’
De voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), Harrynandan Oemraw, kijkt reikhalzend uit naar een onderhoud met het staatshoofd. ‘Maar we hebben nog geen uitnodiging gekregen.’ Er zijn tal van brandende zaken die hij wil voorhouden aan ‘de hoogste man van het land’. ‘Als we niet worden uitgenodigd, gaan we niet. Maar de president moet weten dat we hem heel wat dingen te vertellen hebben.’
Rijstmagnaat Leakat Mahawatkhan kijkt niet op van de komst van de president naar zijn district. ‘Denkt u dat hij voor de Nickerianen komt, omdat hij zoveel van hen houdt. Neen hoor, hij komt hier om te feesten en te dansen.’ Volgens Mahawatkhan treedt een trouwe metgezel van de president in het huwelijksbootje met een dame die ook in Nickerie woonachtig is. ‘Een handlanger van hem gaat trouwen, daarvoor komt hij, om te feesten.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!