Pr en bondsvoorzitter niet op hoogte bijzondere bevorderingen KPS

Geruchten doen de ronde dat tenminste 5 politie-inspecteurs derde klasse vanwege hun bijzondere prestaties bevorderd zullen worden tot politie-inspecteur eerste klasse. Daarnaast staan er ook 5 onderinspecteurs op de lijst die bevorderd zullen worden tot politie-inspecteur derde klasse. Althans, de voorstellen daartoe zijn momenteel op tafel gelegd van de minister van Justitie en Politie. Dagblad Suriname koppelde terug met de Publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. Inspecteur Dropatie Ramkhelawan schrok er even van. ‘Eerlijk waar, ik ben helemaal niet bekend hiermee’, was haar eerste reactie. Het lijkt er veel op dat zij werkelijk niet op de hoogte is van deze situatie.
Wij spraken ook met de politiebondsvoorzitter, Robby Ramjiawan. Ook hij vertelde niet op de hoogte te zijn van deze bijzondere bevorderingen en ontwikkelingen. ‘Het is nieuws voor mij’, reageerde Ramjiawan. De politiefunctionaris vertelde ook dat er een afspraak hierover is met de korpschef dat hij de voordracht dient te doen bij de minister. De minister op zijn beurt vraagt dan advies aan het overlegorgaan. ‘Dit is de procedure die onder normale omstandigheden gevolgd moet worden’, aldus de bondsvoorzitter.
Volgens Ramjiawan kunnen de inspecteurs derde klasse bevorderd worden tot tweede klasse. Deze groep bestaat uit een aantal van 63 en inmiddels zijn hun missives goedgekeurd, zegt Ramjiawan. Deze bijzondere bevordering is volgens de bondsvoorzitter ongebruikelijk. Hij lichtte verder toe dat hij dit nooit eerder heeft meegemaakt bij zo een grote groep. Dergelijke bevorderingen vinden hun grondslag in bijzondere presentaties. Echter weet men niet wat de bijzondere prestaties zijn voor de bevordering van deze groep inspecteurs en onderinspecteurs. Overigens gaat het hier nog om een voorstel, waaraan goedkeuring gegeven moet worden. De minister kan akkoord gaan met iedereen op de lijst of een selectie eruit maken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!