Minov: Reactie op uitlatingen De Boer

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) wenst alsvolgt te reageren op een artikel van de heer Hugo den Boer met als kopstuk: “Het ministerie heeft me uitgekotst”. Om onnodige ruis te voorkomen, verduidelijkt het Minov dat niet de heer Den Boer ontdekte dat hij financieel ondergewaardeerd werd. Het hoofd van het Bureau Onderwijs Binnenland heeft deze ommissie ontdekt en meteen per schrijven aan de daarvoor bevoegde afdeling gevraagd de correctie te plegen. De correctie is reeds doorgevoerd en heeft de heer Den Boer met terugwerkende kracht het onterecht achtergehouden bedrag ontvangen.
Tijdens diverse gesprekken met de Minov- leiding, geassisteerd door stafleden zijn daarna enkele afspraken gemaakt met betrokkene. Het Minov heeft zich correct gehouden aan de gemaakte afspraken. Het resultaat is geweest de betaling van de heer Den Boer zoals hierboven is aangegeven.
Het ministerie wijst er echter op dat vanaf de aanvang van het studiejaar 2013-2014 de heer Den Boer weigert zich aan te melden op de voj-school te Albina. Dit ondanks herhaaldelijke verzoeken om de lessen te verzorgen. De heer Den Boer heeft met dit gedrag getoond en soms op denigrerende en arrogante manier naar functionarissen van het Minov toe, geen respect te hebben voor de vigerende structuren.
De Den Boer vindt dat hij in vaste dienst moet worden aangesteld, terwijl hij de Nederlandse nationaliteit bezit. Het is regel dat personen met een andere nationaliteit niet in aanmerking komen voor een vaste aanstelling in landsdienst, maar op basis van een arbeidsovereenkomst worden betrokken. Dit betekent ook dat er geen pensioenpremie van deze categorie ambtenaren wordt ingehouden. Zij maken dus ook geen aanspraak op een pensioen.
Dat is de feitelijke situatie met betrekking tot deze aangelegenheid.
Een andere zaak die de heer den Boer aangeeft, heeft betrekking op het huren van woningen ten behoeve van leerkrachten in gebieden waar er weinig of geen woning van het Minov beschikbaar is. Die situatie doet zich volgens het Minov gelukkig zeer sporadisch voor, omdat het ministerie een groot aantal woningen in de diverse gebieden van het binnenland gebouwd heeft.
Wij wensen erop dat in 2005 toen de heer Den Boer wederom in dienst kwam van het Minov, met hem is afgesproken dat hij een woning mag huren. Minov zou inkomen met een bedrag van SRD 150 per maand. Daarvoor moest de eigenaar het contract op de afdeling Algemene zaken van het Minov tekenen. Het contract is tot op heden niet getekend. Het ministerie heeft de eigenaar herhaaldelijk laten oproepen via de heer Den Boer.
Wij van het Minov zijn hard bezig leerkrachten te werven die de opengevallen lesuren moeten invullen. In dit kader is afgelopen zondag een leerkracht op MO-A niveau gemuteerd naar Albina. De komende week wordt een tweede leerkracht, ook op MO-A niveau, gemuteerd naar VOJ Albina. Wij zijn hard bezig enkele scenario’s te bekijken om de 7 lesuren tekenen in te vullen.
Ongeacht het onjuist gedrag van de heer Den Boer de afgelopen twee maanden, zullen wij hem onze erkentelijkheid voor zijn bijdrage aan het onderwijs per schrijven doen toekomen.
Voorlichting Minov

error: Kopiëren mag niet!