OM eist teruggave van opgelicht bedrag binnen een bepaalde termijn

Dennis W. riskeert 6 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij binnen 4 maanden een bedrag groot SRD 4500 terugbetalen aan de benadeelde. Indien hij in gebreke blijft, riskeert hij een vervangende hechtenis van 2 maanden. Dennis wordt verdacht van diefstal. In de maand september 2013 heeft hij bonnen op naam van G. weggenomen. Daarnaast wordt hem oplichting verweten van SRD 4500. Hij ging met de bonnen inkopen doen in de supermarkt van de benadeelde. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het gaat om het voormeld bedrag. Dennis geeft het feit volmondig toe. Hij verklaarde echter dat hij de bon ergens had gevonden.
Tijdens het strafproces werd de verdachte door het Openbaar Ministerie voorlopig in vrijheid gesteld. Dit alleen om de schade van de benadeelde te vergoeden. Dennis heeft echter geen gebruikt gemaakt van de gelegenheid. Uit zijn inlichtingenstaat blijkt dat Dennis nooit eerder in aanraking is gekomen met de justitie. Hij is een first offender. Rekening houdend met alle omstandigheden vorderde de vervolging de bovenvermelde straf. De raadsman van de verdachte was niet aanwezig tijdens de behandeling. Rechter Albert Ramnewash stelde de verdere behandeling uit naar 17 december.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!