First lady luidt kinderdag in op Carolina

First Lady IMG_0377Kinderen uit de Inheemse dorpen Cassipora, Pierre Kondre en Redi Doti kregen gistermorgen bezoek van de first lady, Ingrid Bouterse Waldring. De presidentsvrouw bezocht de kinderen op de Johan Cheliusschool in het ressort Carolina om de kinderdag in te luiden. Zij kregen allen een fruitzakje en een cadeautje en mochten genieten van kinderspelen en een clown. De first lady werd tijdens haar bezoek aan de school vergezeld van de echtgenote van de minister van Openbare Werken, Georgine Parmessar, dc De Miranda en andere overheidsfunctionarissen.
‘Deze regering houdt van alle kinderen, waar zij ook mogen zijn, omdat we ze nodig hebben om ons land te ontwikkelen’, zegt de first lady. Er is nooit eerder een soortgelijke kinderdagviering geweest in dat gebied. De districtscommissaris van Para, Jerry De Miranda, voelde zich vereerd om de first lady in het Inheemse dorp te hebben, omdat kinderen in het binnenland regeringsfunctionarissen en andere hoogwaardigheidsbekleders ook eens persoonlijk willen ontmoeten.
Kapitein Lesley Artist sprak tijdens deze bijeenkomst zijn dank uit voor de ontwikkelingen, welke de regering heeft doorgevoerd in zijn dorp. Volgens Artist heeft de regering de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het kind verbeterd. ‘Optimale stroomtoevoer, gezond drinkwater en 80 % asfaltering van de weg die leidt naar het dorp zijn belangrijke aspecten die het gerieflijk maken voor de jongeren om te studeren’, zegt Artist.
Het Instituut voor Nationale Sportselecties (INS) van het Kabinet van de President, zal sportprogramma’s en sportaccommodaties neerzetten in deze drie dorpen. De plannen liggen klaar om uitgevoerd te worden, zegt de coördinator van het INS, John Lieveld. Het INS wil de Inheemse jongeren uit deze dorpen de gelegenheid geven om hun talent te ontwikkelen, zodat zij kunnen doorstromen naar sport op nationaal- en internationale niveau. De kinderdagviering in Carolina zal tot een jaarlijks terugkerend evenement gemaakt worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: