Schoolvervoer nog steeds niet optimaal

Het schoolvervoer ligt landelijk voor 75% nog plat. Zo is de OS Onverdacht al 2 weken gesloten, als gevolg van de staking van Organisatie Bus- en boothouders in Suriname (OBS). In de afgelopen week heeft een deel van de bus- en boothouders hun geld wel ontvangen. Een ander deel heeft sinds begin van het schooljaar geen geld ontvangen. Twee weken geleden was het schoolvervoer gedeeltelijk stopgezet. Kenneth Themen, voorzitter van de OBS praat niet van een staking, maar zegt dat de bus- en boothouders niet over de financiën beschikken om hun vervoer te onderhouden of de chauffeur te betalen.
Themen zegt dat nog niet eens 25% van leden zijn uitbetaald. Alleen de leden die zijn uitbetaald vervoeren de schoolkinderen. De stukken van de OBS liggen sinds 14 oktober op tafel van de centrale betaaldienst. Themen zegt dat de stukken hoogst waarschijnlijk zijn verward met die van aannemers die ook uitbetaald moesten worden door Minov. De minister heeft inderdaad geld ter beschikking gesteld, maar het geld is voor een groot deel uitbetaalt aan de aannemers..
Themen zegt in het weekend een gesprek gehad te hebben met de minister van Financiën, en die kon de begrijpen waar de schoen wringt. De minister Steven Relyveld heeft Themen de overtuiging gegeven dat alles deze week in orde komt. Themen vermoedt dat dit begin van de week zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: