Ontberen elektra en water leidt tot wegbarricade

Het ontberen van de watervoorziening en elektriciteit in de woningen van de leerkrachten te Albina heeft geresulteerd in een wegbarricade gisteren. De leerlingen van de voj Albina verklaarden zich solidair met de leerkrachten en barricadeerden de Oost-Westverbinding voor enkele momenten, in de hoop de nodige aandacht te trekken voor de problemen van de leerkrachten. De politie moest uitrukken om calamiteiten te voorkomen. De leerkrachten zijn namelijk vanaf dinsdag in actie. Er worden geen lessen verzorgd op die school.
Dagblad Suriname sprak met het Abop-assembleelid Marinus Bee. Die geeft mee dat het gaat om de nieuw opgeleverde woningen voor de leerkrachten. Deze zijn nog niet aangesloten op het elektra- en waterleidingnetwerk. Toen de leerkrachten hun intrek namen in oktober werd hun voorgehouden door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling dat de voorziening binnen een week al in orde zou zijn. Dit is echter nog steeds niet het geval.
De leerkrachten zijn gisteren door de leiding van het ministerie ontvangen. Er is wederom gevraagd om de nutsvoorzieningen in orde te maken. ‘Want het is niet gemakkelijk hoor, leven zonder stroom en water’, aldus Bee. Het ligt in het vooruitzicht dat de situatie zich maandag zal normaliseren.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: