Gustaaf Gallant: ‘Groep die tegen Blijd is, heeft zich nooit laten zien’

Een groep penitentiaire ambtenaren (pa), zeker 70% van deze, wil Regillio Blijd niet als korpschef. Dit maakte Dagblad Suriname in haar editie van gisteren bekend. Gustaaf Gallant, voorzitter van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), die Blijd als de juiste man op deze post ziet, zegt dat dit nooit kenbaar is gemaakt aan ze tijdens een vergadering. Gallant is niet ingenomen met de wijze hoe dit naar voren is gebracht. ‘De bond houdt vergaderingen, en daar is de juiste plek om alle misnoegen te uiten. Als het echt om 70% van het korps gaat, moeten ze zich dan bewijzen’, zegt Gallant. Dit zijn volgens de voorzitter van de bond obstakels om het korps af te houden van het doel en die alleen maar voor verwarring moeten gaan zorgen.
‘Het zal wel zo zijn dat niet iedereen tevreden is als Blijd korpschef wordt, maar het is nergens in een organisatie zo dat de voorman door de volle 100% wordt gedragen. Het is opgenomen in de overeenkomst dat de hoogst gekwalificeerde de functie van korpschef moet bekleden.’ Gallant zegt ook de functie van korpschef te willen bekleden, maar moet zich aanpassen aan de regels, want Blijd is nu de man die het moet bekleden.
‘De politiek heeft heel veel kapot gemaakt binnen de organisatie en dat moet nog hersteld worden. Dit keer trappen we niet meer in de verwarring, het is al jaren gaande en het is nu genoeg geweest’, zegt Gallant. De bond heeft de regering een ultimatum gegeven tot vandaag om 00:00. Tot gisterenmiddag had de bond nog geen response. ‘De bal is nu op de speelhelft van de regering’, laat de voorzitter weten. Maandag wordt er weer een alv gehouden om eventueel te nemen stappen te bespreken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: