Minister Moestadja betreurt Angolese religieuze intolerantie

minister moestadjaMinister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) betreurt de religieuze intolerantie, waarvan momenteel sprake is in Angola. In het West-Afrikaanse land is een hetze uitgebroken tegen de Angolese Islambelijders. Deze godsdienst en haar volgelingen worden geweerd uit Angola na een oproep hiertoe van haar president Jose Eduardo Dos Santos. Moestadja, die als Biza-minister moet waken voor de optimale godsdienstbeleving door belijders van alle geloofsrichtingen in ons land, vindt het jammer dat dit zich voltrekt in Angola. Hij vindt de handeling van president Dos Santos onverstandig, daar in dat land ook Islamieten wonen en werken. Moestadja: ‘Onze grondwet is duidelijk en voorziet in regels dat elk een zijn geloof vrijelijk mag beleven in ons land.’
De bewindsman maakt duidelijk dat onze grondwet excessen verbiedt zoals die plaatsvinden in Angola. De Angolese regering heeft vorige week een verbod uitgevaardigd tegen de islam en tegen bijna 200 andere religieuze sekten. Moskeeën in het land worden voorlopig gesloten. De maatregel is uitgevaardigd door de Angolese ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie en Mensenrechten en van Cultuur. De Angolese minister van Justitie en Mensenrechten, Rui Mangueira, zou hebben verklaard dat moskeeën voor een onbepaalde tijd gesloten worden. Zijn collega-minister van Cultuur, Rosa Cruz e Silva, zou volgens buitenlandse bronnen hebben vermeld dat het verbod noodzakelijk was, omdat deze geloofsuitingen indruisen tegen de Angolese cultuurgewoonten en gebruiken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: