C-47 belegt spoed assemblee van de arbeid

Op dinsdag 26 november 2013 belegt de Progressieve Vakcentrale 47 een spoed assemblee van de arbeid met besturen van de aangesloten lidbonden. Op deze zeer belangrijke vergadering zal de kwestie van het niet willen accepteren van de bond bij de Haven van Suriname door de leiding van Integra Marine en Ports Services N.V./ D.P. World Paramaribo worden besproken. Voorts zal er samen door de aangesloten lidbonden bepaald worden hoe er gezamenlijk zal worden opgetreden tegen de werkgevers die een fundamenteel recht van de werknemers dat verankerd is in de Grondwet, namelijk het recht van de werknemers om zich te mogen verenigen, vertrappen.
Van de zijde van de directie worden er allerlei mooie “verhalen” gedaan waarin men aangeeft dat men geen problemen heeft met een vakbond binnen het bedrijf. De praktijk toont echter een ander beeld. Voorts blijkt dat men een dikke vinger in de pap wil hebben wat betreft de samenstelling van het bestuur.
In de publiciteit is weliswaar slechts de kwestie met de directie van Integra Marine en Ports Services N.V. / D.P.World Paramaribo verschenen, maar er zijn meerdere bedrijven waar de vakbondsrechten vertrapt worden. Het is dus van belang dat het met de voeten betreden van arbeidsrechten een algemene aanpak krijgt.
C-47 is ook bezig collega vakorganisaties die ook op de haven actief zijn te informeren over de perikelen op het arbeidersfront en samen met hen na te gaan hoe eensgezind hiertegen op te treden, aldus een C-47 bulletin.

error: Kopiëren mag niet!