Sivis reflecteert na 44 jaar vakbeweging in Suriname

In samenwerking met Bendt Training en Consultancy organiseerde Sivis een workshop met als thema ‘Kritische zelfreflectie op leiderschap binnen de vakbeweging’. De inleiders waren Humphrey Bendt en Christine Aalspeer, directrice van Academie Counseling en Coaching. Victor Jones, directeur van Sivis, zegt dat dit in het kader is van hun de 44ste jaardag. Hij vindt dat het toch wel gepast is een pas op de plaats te maken om na te gaan hoe de vakbond zich in de afgelopen 44 jaar heeft geprofileerd. ‘Nu moet er gekeken worden als we precies zo moeten doorgaan of er enige verandering moet komen. Nu is het moment om heel kritisch naar ons zelf te kijken en zaken in overdenking te nemen.’
De Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis) streeft als educatief- en kenniscentrum voor Suriname ernaar educatie- en kennisverschaffing toegankelijk te maken voor alle Surinamers, in het bijzonder de werkende klasse.
Humphrey Bendt zegt dat er heel veel pijn leeft onder de werkende klassen en om dat op te lossen moet er goed vakbondsleiderschap tegenaan gegooid worden. De workshop werd gehouden voor vakbondskaders uit de eerste en tweede lijn, maar ook voor geïnteresseerden.
Jones zegt dat er voor het thema is gekozen, omdat zelfreflectie belangrijk is voor elk individu en organisatie. Zelfreflectie is één van de voedingstoffen voor vooruitgang. Voor nu is de directeur blij met de gang van zaken binnen de vakbeweging.

error: Kopiëren mag niet!