Esther Stichting stelt ultimatum op 3 december

Na de zorg van gisterenmorgen heeft het personeel van de Esther Stichting het werk neergelegd. Er is wel gezorgd voor de inwoners, zegt Murwin Leeflang, vakbondsleider. De bond heeft de actie opgepakt en heeft daarna vergaderd met het personeel. De regeringsautoriteiten, met name vicepresident Robert Ameerali en de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zijn per brief op de hoogte gesteld. Op 18 oktober was er ook al een schrijven gericht naar de minister, maar een reactie om zaken tot aannemelijke proporties te brengen, is echter uitgebleven.
Op 18 juli van dit jaar kwam het personeel van de Esther Stichting al bijeen om over de zorgpunten te praten binnen die organisatie. Tot gisteren was er nog geen oplossing voor de problemen van het personeel van Esther Stichting. De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is al maanden op de hoogte van de ontevredenheid van het personeel.
De Esther Stichting fungeert sinds april al zonder een directeur, er is ook een tekort aan personeel en de toelages blijven uit. Mensen hun werkzaamheden worden uit de hand genomen door het stichtingsbestuur. Enkele werknemers zijn niet goed ingepast in het Fiso-systeem. De bewaking is heel erg slecht, waardoor er veel inbraken zijn. Het enige dat ze van het ministerie te horen krijgen, is dat er een personeelsstop is. Er wonen 64 cliënten ter plekke en er zijn 19 werknemers, onder wie 2 bewakers en 1 tuinman die het hele pand moet onderhouden. De zusters moeten soms na hun shift doortrekken. Bij de avonddiensten is er geen vervoer en moeten ze de taxi betalen. De werknemers krijgen geen vervoerstoelage uitgekeerd. De leden van de Esther Stichting waren eerst aangesloten bij de CLO, maar zijn uit ontevredenheid overgestapt naar de C-47. Als de bond niet ontvangen wordt voor 3 december om 08:00 uur, zullen de gevolgen voor het ministerie zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: