Vandaag obductie militair Goerdayal

Vandaag obductie militair GoerdayalVandaag wordt er obductie gepleegd op het lichaam van de 46-jarige korporaal eerste klasse, militair Mahinder Goerdayal. Hij kwam zondagmiddag te overlijden in het Streekziekenhuis Nickerie. Niet lang ervoor was hij in kritieke toestand de EHBO binnengebracht met een barst aan zijn achterhoofd. Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop gaf desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat Goerdayal niet gedurende werkzaamheden, maar in privésfeer de ernstige verwonding heeft opgelopen. Hoewel hij gedetacheerd was te Southdrain, is hij bewusteloos in sportkleding aangetroffen langs de straat bij de tweede brug niet ver van Southdrain. Hij had een flinke barst aan zijn achterhoofd en schaafwonden aan zijn handen en rug. Goerdayal was gekleed in een korte broek en slippers. Er lag slechts een valhelm bij, terwijl een bromfiets nergens te bespeuren was.
Volgens Benschop zal een grondig onderzoek in deze kwestie en de obductie kunnen uitwijzen wat de doodsoorzaak is geweest. Het onderzoek wordt verricht door de politie in samenwerking met de militaire politie.
De familie van Goerdayal plaatst ernstige kanttekeningen achter de dood van haar familielid. Dagblad Suriname sprak eerder met een zoon. Hij sluit een aanrijding of een verkeersongeval uit. ‘Dat is niet logisch. Dan zou je niet gewond raken aan je achterhoofd.’ Hij vermoedt dat iemand hem heeft opgewacht en hem een harde klap van achteren heeft bezorgd op zijn achterhoofd. Volgens de zoon was de mobiele telefoon van zijn vader sedert zaterdag uitgeschakeld.
De familie betreurt het dat Goerdayal zondag omstreeks 12 uur bewusteloos binnengebracht werd bij de EHBO, maar de politie de familie niet in kennis stelde. Via vrienden heeft de familie vernomen dat Goerdayal op de EHBO lag. ‘Toen we daar aankwamen, was mijn vader al in coma.’ Niet lang hierna heeft de familie het droevig nieuws vernomen dat Goerdayal was overleden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!