Onderhoofd Laighsinghschool: ‘Akshay was geliefd binnen zijn vriendenkring’

‘Akshay was geliefd binnen zijn vriendenkring’, zegt Rawien Raghoenandan, onderhoofd van de Laighsinghschool in de Corantijnpolder, tegenover Dagblad Suriname. Het lichaam van de 13-jarige Akshay Bholasingh, leerling van de zesde klas van voornoemde school, is gistermorgen geborgen. Hij verdronk zondagmiddag in de Corantijnrivier, waar hij samen met twee andere vrienden ging zwemmen. Zijn vrienden werden gered, maar Akshay verdween in de diepte.
De medeleerlingen van Akshay waren gistermorgen helemaal ontredderd door het gebeurde. ‘Ze konden hun emoties niet bedwingen’, vertelt Raghoenandan. Akshay stond bekend als een jongen die snel vrienden maakte. Hij was ook heel behulpzaam. Verder haalde hij mooie cijfers op school. ‘Hij was een van de beste van de klas.’ Het onderhoofd betreurt het voorval ten zeerste, maar is enigszins toch opgelucht dat zijn lichaam is gevonden. Hij wordt vandaag omstreeks 13.00 uur gecremeerd.
Het lichaam werd gesignaleerd door Wandena Premcharan. Akshay en haar zoon waren beste vrienden. Hij was ook kind aan huis bij haar. Nadat zij haar kinderen op school had gezet gistermorgen, ging zij een kijkje nemen bij de backtrack aan de Corantijnrivier waar Akshay verdween. ‘Plotseling zag ik hem op het water drijven. Hij was helemaal niet opgezet. Alleen zijn gezicht was een beetje bebloed. Volgens mij is hij tegen de rotsen aangekomen door de stroom.’
Premcharan vindt het gebeurde heel triest en heeft er geen woorden voor. ‘Ik ga mijn zoon niet vertellen hoe Akshay eruit zag. Anders gaat hij nog meer zitten piekeren.’ Nog dezelfde ochtend kwam Akshay thuis bij haar en vertelde dat hij later zou gaan zwemmen met enkele vrienden. ‘Zo erg, ik wist niet dat hij mij was komen groeten. Hij is nooit meer teruggekeerd.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: