‘Mi no kisi neks, mi kis soso panja agra’

De verdachte Freddy D. verklaarde ter overstaan van rechter Marie Mettendaf dat hij niets uit de buit heeft gehad. ‘Mi no kisi neks, soso panja agra’. Tijdens de vlucht had de politie tegen het drietal vuurwapengeweld aangewend. Op 23 februari hebben zij een inbraak gepleegd in een woning. Uit informatie blijkt dat Rafael E. de zoon is van de eigenaar van het huis. Zijn vader had dat huis verhuurd aan een Jamaicaan. Op die bewuste dag zou Rafael de twee heren, Benito D. en Freddy, hebben benaderd dat er ‘yami’, een soort hard drugs, in de woning was bewaard. Freddy verklaarde op de zitting dat hij geïnteresseerd was in die drugs en stemde toen met Rafael af om in de woning in te breken.
Voor de inbraak zou Rafael de huurder hebben gebeld om te vragen of hij thuis zou zijn. Na zijn vertrek na 01.00 uur in de ochtend zagen deze heren de kans schoon om in de woning te gaan. Freddy gaf aan dat hij alleen de inbraak zou kunnen plegen. Rafael en Benito waren in de auto, terwijl Freddy naar de woning ging om het feit te plegen. Hij belde de andere om assistentie. Benito ging hem helpen. Uit de woning werden kleding, schoeisel, een flatscreen televisie en andere elektronische apparatuur weggedragen.
Benito verklaarde dat hij alleen de televisie had genomen. De heren hadden middels een koevoet en een ijzercutter de woning open geforceerd. Rechter Marie Mettendaf stelde deze zaak uit tot 12 december. Op die dag wordt er gerekwireerd en gepleit. Het drietal zit nu achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!