BOG viert 86-jarig bestaan

Het Bureau Openbaar Gezondheidzorg (BOG) viert maandag haar 86ste bestaansjaar. Het BOG startte gisteren met haar activiteiten. Er werd een minibeurs op het terrein van het BOG opgezet en de scholen in de omgeving werden uitgenodigd voor informatie wat betreft de gezondheidzorg. Lesley Resida, directeur bij het BOG, zegt dat het vorig jaar grootst is gevierd en dit jaar is gekozen om de jaardag met de studenten op een educatieve manier te vieren. Resida zegt dat er in het verleden de discussie vaak werd gevoerd om het BOG op te heffen. Anno 2013 heeft het BOG zijn bestaansrecht gewezen, zegt de directeur.
Het BOG is ook de instantie die de keukens moet inspecteren, waar voedsel voor het na schoolse opvang wordt bereid. Resida zegt dat de alle keukens tot in de districten worden geïnspecteerd. De keukens worden niet elke dag geïnspecteerd, maar het team van het BOG is wel elke dag op het veld. Het BOG beschikt wel over de technische middelen om te inspecteren, alleen is er is een tekort aan mankracht.
Ondanks de mensen die het eten bereiden voor de naschoolse opvang het in privé omgeving doen, zegt Resida dat het BOG wel bevoegd is de ruimte waar eten wordt bereid te inspecteren. Het is niet zo dat het BOG alleen inspectie mag plegen wanneer mensen een vergunning hebben. Het BOG inspecteert het voedsel niet, maar de omgeving waar het bereid wordt en de mensen die het bereiden. Zodra het BOG de informatie binnenkrijgt dat men voedsel of voedingsmiddelen bereidt met als doel het aan de gemeenschap te bieden, mag het bureau inspecteren. Resida zegt dat het wel gemakkelijker is bij inspecties als de eetzaken een vergunning hebben, want dan zitten ze in het bestand en zijn ze gemakkelijker te traceren.

error: Kopiëren mag niet!