Presidentiële onderscheiding kunstenaar Carlos Wielzen

UntitledCarlos Wielzen (28), een jonge getalenteerde Coroniaanse kunstenaar, is bij de decoratie van staatsburgers in verband met het Jubileumjaar (140 jaar Hindoestaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti en 160 jaar Chinese Immigratie) op zondag 10 november 2013 voor zijn creativiteit met kokosbast en kokosvezel onderscheiden tot Ridder in de Ereorde van de Palm. President Desi Bouterse achtte het nodig de kunstenaar extra te waarderen voor de skills die hij bezit om van de bast van de kokosnoot sierlijke kunstwerken te vervaardigen. De decoratie moet andere jonge kunstenaars stimuleren hun creativiteit uit te buiten. De president was zeer onder de indruk van een geschenk dat hij heeft ontvangen gemaakt in Coronie, namelijk een leeuw, geheel gemaakt van kokosbast en -vezels die naar verhouding en uiterlijk bijna in detail een heel goede weergave is van de “King of the Jungle”. Wielzen, die ook schildert, is zeer creatief bezig met kokosbast en heeft al vele dieren uitgebeeld. Zijn creaties waren te bewonderen tijdens Carifesta. Mede-districtsbewoner Anton Paal vindt ook dat de jonge kunstenaar super getalenteerd is. En dat hij een typisch Coroniaanse vrucht, de kokosnoot, gebruikt voor zijn kunstwerken maakt het product niet alleen waardevoller maar ook “echt Coroniaans”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: