Gezonde leefstijl hoog op agenda DNA

Gezonde leefstijl hoog op agenda DNAIn het kader van Wereld Diabetes Dag op 14 november heeft de Stichting Diabetes Educatie Suriname activiteiten georganiseerd bij De Nationale Assemblee (DNA). DNA-leden en het ondersteunend personeel zijn in de gelegenheid gesteld om hun lengte, gewicht, bloeddruk en glucosegehalte te meten. De waarnemend-voorzitter, Ruth Wijdenbosch, heeft voor aanvang van de activiteiten een korte toespraak gehouden over het belang van een goed beheerste Diabetes Mellitus. In haar toespraak heeft ze duidelijk aangegeven hoe belangrijk het is om te voorkomen dat men slachtoffer wordt van deze sluipende aandoening. “Door een gezonde leefstijl op na te houden, kan je deze ziekte vermijden. Heb je de ziekte al, dan is het nog belangrijker om het goed te managen”, geeft Wijdenbosch verder aan.
De waarnemend-voorzitter gaf tijdens haar toespraak ook aan dat een gezonde leefstijl hoog op de agenda van DNA staat. Door middel van spotjes die momenteel via de verschillende televisie- en radiostations te bezichtigen en te beluisteren zijn, komen de DNA-leden in actie. “Wij proberen met onze leefwijze voort te gaan in een gezonde leefstijl door ook zoveel mogelijk te bewegen.”
Het thema dit jaar is “Diabetes Educatie en Preventie”. De voorzitter van de Stichting Diabetes Educatie Suriname, Elisabeth Bergraaf, heeft twee posters overhandigd aan de vicevoorzitter. Verder hebben de aanwezige parlementariërs ook een trui en een zweetdoekje van de organisatie ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!