Menckendam kampioen voetbaltoernooi VHP Houttuin

Het team van Menckendam
Het team van Menckendam

1 VHP Houttuin 2
1 VHP Houttuin 3Het VHP ressortcoordinatieteam (RCT) Houttuin, onder leiding van Asiskumar Gajadien, organiseerde afgelopen zondag 10 november een sportdag. Deze werd gehouden op het Kedarveld op de hoek Warakoeweg/Dageraadweg te Highway. Het doel was het verstevigen van de eenheid en saamhorigheid binnen de kernen, middels sport. De verschillende kernen kwamen tegen elkaar uit op de onderdelen voetbal en dammen. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi was de hoofdgast.
Op het onderdeel voetbal stonden, na de voorronde wedstrijden, in de finale tegenover elkaar de ploegen van Aventuraproject en gast Menckendam. Na een 0-0 ruststand won Menckendam met 0-3. Enkele andere kernen die meededen waren Lachmisingweg, Pt. Paltan Tewarieweg, Vredenburg, Krokikilaan en Dageraadweg. Er was ook een vriendschappelijke veteranenwedstrijd tussen Pt. Paltan Tewarieweg en Soeradj Boys uit Vredenburg. Na een 2-2 eindstand, won Pt. Paltan Tewarieweg na het trappen van penalty’s.
Op het onderdeel dammen namen ongeveer 50 spelers deel verdeeld over verschillende klassen. Ook hier kwamen de verschillende kernen met teams van elk 3 dammers tegen elkaar uit. Bij de senioren ging het kampioenschap naar het team met de dammers Pradeep Hardajal, Ramnath Hoelas en Shrikrishne Sheonath. Bij de jeugd werd het team Rohit Sewdajal, Shaniel Debiepersad en Jhowin Soemeer kampioen, terwijl het team Rishant Algoe, Yogesh Mahadew en Michael Soemeer de semikampioen werd. Er waren ook prijzen voor de jonge dammers als Roedhrani Basdewsing, Sarah Marcus, Shaista Dabenta, Sievijano Daniel en de jongste deelnemer Sarwan Basdewsing (6 jaar).
De coordinator Gajadien kijkt uit naar meer van deze sportdagen, waarbij de bewoners van Houttuin nog meer moeten participeren. Bij de eerstvolgende activiteit zullen ook de vrouwen aan hun trekken komen. Hij bedankt ook de organisatoren van deze sportdag, te weten de jongeren van de kernen Dageraadweg en Lachmisingweg.

error: Kopiëren mag niet!