Buitenlanders eisen hoofdprijs IPSC Suriname Level III Open op

5 Suriname 1
5 Suriname 2Het historische eerste “IPSC Suriname Level III Open” internationaal schiettoernooi is op zondagavond in stijl in de Banquet Hall van Hotel Torarica afgesloten. Ondanks de regen van het afgelopen weekeind is dit eerste internationale Level III schiettoernooi, verschoten over 12 zeer gevarieerde schietparcours en 205 schoten, en tevens het eerste officiële nationale IPSC Kampioenschap, volledig op schema afgewerkt. De organisatie en vlotte afwerking oogstten menig compliment van de buitenlandse deelnemers, waaronder van absolute IPSC-wereldtopper Ronald “Junior” Brown, uit Jamaica. In de “Standard” Division waarin Brown deelnam, ging hij zoals verwacht met de gouden plak (in IPSC met “Presidents Medal” aangeduid), naar huis, maar moest toch nog verbazend veel tegenstand duchten van Suriname’s Mark Jie, die de tweede plaats opeiste in het algemeen klassement, en tegelijk als eerste Nationaal Kampioen Standard Division werd gekroond.
In de Production Division (dienstvuurwapens) gingen de Arubanen Dinesh Mathani en Yuhong Lee er met de twee topplaatsen vandoor, op de hielen gezeten door Match Director, en tevens voorzitter van de organisatiecommissie, Rabien Chotkan, die de derde plaats opeiste, en daarmee ook gelijk het eerste Production Division Nationaal Kampioenschap binnen haalde.
In de voor Suriname vrij nieuwe Open Division (gespecialiseerde wedstrijdwapens met o.a. elektronische richtmiddelen) bezetten de lokale schutters gelijk alle drie podiumplaatsen, geleid door Desmond Chang als zowel overall als Nationaal Kampioen, en gevolgd door Andrew Wilson en Sergio Tjon. Top lady werd, niet onverwacht, Angelique Tjon Kon Joen, die in de Standard Division schoot.
Terugblikkend kan worden gesteld dat het initiatief van een groep schutters met een uiteenlopende clubachtergrond om eind 2012 tot dit eerste level III schiettoernooi en nationaal kampioenschap te komen, uiteindelijk de Surinaamse sporthistorie ingaat als een absoluut succes. Een succes dat inmiddels zoveel internationale interesse en bijval heeft gewekt dat voor volgend jaar de voorbereidingen zullen worden getroffen voor een verdubbeling van het aantal deelnemers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: