10 Minuten maakt tweede maal oprij beste nieuwsitem voor kinderen

10 Minuten maakt tweede maal oprij beste nieuwsitem voor kinderenMet haar nieuwsitem over pesten wint 10 Minuten Jeugd Journaal voor het tweede achtereenvolgende jaar de Kids News Network Award. De award voor het beste item – met het thema ‘pesten’- werd uitgereikt op de jaarlijkse Summit, die dit jaar in Zambia werd gehouden. Samen met eindredacteur Soelami Starke reisde Hennah Draaibaar, hoofdredacteur van het programma, speciaal hiervoor af. ‘We wisten dat we een mooi item hadden en stiekem dachten we ook al dat we het beste verhaal hadden. Toch waren we door het dolle heen toen de jury met de uitslag kwam’, aldus Hennah Draaibaar.
De Kids News Network Summit vond plaats van 4 tot en met 7 november in Lusaka, Zambia. Tijdens deze bijeenkomst komen redacteuren van jeugdjournaals van het Free Press Unlimited netwerk bij elkaar. Jeugdjournaals betrokken bij dit netwerk behandelen onderwerpen die voor jongeren van specifiek belang zijn. Ook krijgen jongeren de kans zelf aan het woord te komen. Taboes worden op deze manier doorbroken. Zo een onderwerp is ‘pesten’. Elk jaar participeren de verschillende jeugdjournaals aan deze competitie en het item van 10 Minuten Jeugd Journaal werd door de jury als beste bekroond. Vorig jaar wist 10 Minuten Jeugd Journaal, met haar nieuwsitem over seksueel misbruik, de KNN Award in de wacht te slepen.
Kids News Network is een samenwerkingsverband tussen jeugdjournaals wereldwijd, 14 in totaal, waarbij er een uitwisselingssysteem is van grensoverschrijdende reportages. Het Surinaamse jeugdjournaal is het eerste jeugdjournaal dat geïnitieerd werd buiten Nederland. Het netwerk wordt het komend jaar verder uitgebreid met jeugdjournaals in Mexico, Brazilië, Bangladesh en Egypte.

error: Kopiëren mag niet!