Argentijnse ambassadeur opereert al in Suriname

Argentijnse ambassadeur opereert al in SurinameDe ambassadeur van Argentinië, Alicia Beatriz de Hoz, is al 11 dagen in Suriname. Het is de eerste keer dat er een ambassadeur van Argentinië voor ons land is aangewezen. Het ambassadegebouw zal aan de Prins Hendrikstraat staan. Voor nu logeert en doet de ambassadeur haar werkzaamheden vanuit een lokaal hotel.
De Hoz was gisteren aanwezig bij de diploma-uitreiking van de Laboratorium Foar-training in het BGVS-gebouw. De training is mogelijk gemaakt door Argentinië. Dit is ook de eerste activiteit van de ambassadeur. De Hoz zegt nog geen kennis te hebben gemaakt met president Desi Bouterse. Het faciliteren van de training was haar eerste activiteit. De Hoz zegt dat Argentinië trots is met de zuid-zuid samenwerking. Suriname en Argentinië zijn in 3 wereldblokken samen, vandaar ook de reden voor een ambassadeurspost.
De Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken en Religie, Héctor Marcos Timerman, zegt dat de samenwerking op deze manier de bilaterale banden tussen de twee landen versterkt en ook wordt de gehechtheid aan het regionale integratiesysteem bevestigd , aangezien Suriname een lid is van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur), van het Caribisch gebied en de Celac. De Hoz was eerder al ambassadeur in Griekenland en Israël
Het ambassadegebouw zal aan de Prins Hendrikstraat komen. Vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Amerika’s, wordt de opening van het diplomatieke pand bevestigd. Officiële Argentijnse nieuwsbronnen vermelden dat de diplomaat Alicia Beatriz de Hoz door de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner aangewezen is als ambassadeur voor ons land.
De Hoz heeft rechten en internationale betrekkingen gestudeerd. Zij is notaris en jurist. Het is nog niet bekend wie de ambassadeurs post op Argentinië voor Suriname zal invullen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: