Broer slachtoffer brengt verdachte in beeld

Broer slachtoffer brengt verdachte in beeldIn de doodslagzaak van het slachtoffer, Gopal Gangapersad (39), hoorde kantonrechter Dinesh Sewratan gisteren drie getuigen. Steven W. staat als verdachte aangemerkt. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 8 op 9 juli 2013 Gopal met een knuppel te hebben mishandeld, als gevolg waarvan het slachtoffer op 12 juli in de intensieve care kwam te overlijden.
Na het getuigenverhoor merkte de rechter op dat Radjkoemar, een broer van het slachtoffer, ook in de rechtszaal aanwezig was. Hij had de verdachte in beeld gebracht en vervolgens onderzoek laten verrichten via de justitiële dienst. Als resultaat van dat onderzoek werd de verdachte in de kraag gevat. Na verklaringen van de verdachte op de afgelopen zitting leek het erop dat het slachtoffer Gopal een zwerversbestaan leidde. Dit is volgens de broer niet waar. Gopal heeft een vrouw die ook aanwezig was in de zaal. Gopal had samen met Radjkoemar een supermarkt waar hij 50 % aandeelhouder was. Radjkoemar vertelde verder dat zijn jongere broer 17 jaren als chauffeur van een directeur had gediend. Twee boers van het slachtoffer zitten in het korps en bekleden elk de rang van onderofficier.
De verdachte was een tijdje ondergedoken. Radjkoemar heeft hem in beeld gebracht en zodoende werd hij door de recherche van Nieuwe Haven aangehouden. Radjkoemar had een dag voor de zitting een zestal foto’s van het slachtoffer aan het parket overhandigd. Dit, mede op grond van het feit dat Steven verklaard had dat hij het slachtoffer niet had herkend. Na de foto’s te hebben bezichtigd, gaf de verdachte toe dat hij het slachtoffer kende als te zijn de persoon die hij aan de Waterkant had mishandeld.
Aan Dagblad Suriname geeft de broer te kennen dat dankzij commissaris Agnes Daniel het onderzoek zover is gevorderd. De nabestaanden bedanken haar heel hartelijk. De rechter stelde deze zaak uit naar 28 november. Op die dag wordt de patholoog-anatoom gehoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!