Strafzaak politieman en BBS’er voor de rechter

De politiefunctionaris Rinaldo P., te werkgesteld op het politiebureau Flora, de BBS’er Fabian D. en drie burgers, te weten Giovanni H., Melvin K. en Xaristi D. moesten zich gisteren verantwoorden voor de strafrechter. Op de strafzitting waren drie verdachten verschenen. Hangende het verder onderzoek zijn alle zes verdachten op vrije voeten gesteld. Aan hen wordt verweten dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de politieman een vals c.q. een fictief schaderapport zou hebben opgemaakt. Het vermoeden bestaat dat zij op deze wijze van plan waren geld van de verzekeringsmaatschappij te innen. Tijdens het proces is de ontoelaatbare handeling ontdekt. De verdachten zijn na goed speurwerk aangehouden. Momenteel verkeren ze allemaal op vrije voeten. Advocaat Irvin Kanhai had rechter Dinesh Sewratan een verzoek gedaan om deze zaak uit te stellen vanwege bijzondere omstandigheden. De verdere behandeling is uitgesteld naar 13 december. Het Openbaar Ministerie zal op de volgende zitting de zaak voordragen. De verdachten werden aangezegd om allemaal aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!