Cassavefabriek sinds oprichting niet operationeel

Patrick Kensenhuis, NPS-parlementariër gezeteld te Para, zegt zich sterk te hebben gemaakt voor de cassaveboeren. De cassavefabriek IAP NV zou de cassave van de telers opkopen. Kensenhuis is ervan uitgegaan dat de cassavefabriek operationeel zou zijn. Tot zijn verbazing hoort hij dat de machines sinds de opening op 19 december 2012 niet operationeel zijn. IAP NV heeft cassave zeker opgekocht, omdat ze hoorden dat de cassave van de boeren op het veld zat te verrotten. Naar bekomen informatie is de cassave helaas gedumpt.
De IAP heeft een overeenkomst met een bedrijf in Barbados om cassavemeel te leveren. Ook voor de Para-parlementariër is het niet duidelijk of de IAP een staatsbedrijf is. De wereld opkoopprijs voor cassave is 0.30 USD en in IAP koopt op voor 0.60 USD per kilogram.
De fabriek is een outcome van de bewustwordingsprocessen die op gang zijn gebracht. De potentie om cassave te verbouwen in Suriname is aanwezig. De belangrijkste outcome voor Kensenhuis is om de cassave af te nemen en te verbouwen tot eindproduct. Kensenhuis heeft goede hoop dat aan deze verwachting wordt voldaan.

error: Kopiëren mag niet!