John Seedorf: ‘Laat de pg het onderzoeken’

‘Laat de pg het onderzoeken. Ik ga de vuile was niet buiten hangen’, zegt brandweerbondsvoorzitter John Seedorf in een reactie op het schandaal rond de gunning van brandweermaterieel aan Flex NV. Hij schuift de naar corruptie riekende gunningskwestie Jhauw/Flex NV geheel in de schoenen van brandweercommandant Cecil Waal. Er gebeuren volgens Seedorf zaken bij de brandweer die het daglicht schuwen. ‘Deze gunningskwestie is slechts één van ze. Er worden in de leiding handelingen gepleegd waar geldverspilling aan de orde is”, zegt de bondsvoorzitter. Op de vraag of de korpsleiding een njan gemaakt heeft, herhaalt Seedorf: “laat de pg het onderzoeken”. Seedorf zegt aan Dagblad Suriname vaker te hebben gewaarschuwd voor de heersende bandeloosheid in het korps. “Er is geen beleid en de chaotische situatie op de detachementen leidt tot demotivatie onder de jonge manschappen. De detacheringtoelage wordt ook al geruime tijd niet uitbetaald.”
“Op de detachementen ontbreken de meest elementaire zaken. Het is niet ongewoon dat manschappen in hun eigen zak gaan om benodigdheden voor de dienst te kopen.” Volgens Seedorf weet Waal niet hoe het hoort en betrekt kundige mannen in het korps met een hbo- en universitaire opleiding niet in het management. Integendeel bespreekt hij ze met lager gerangschikte personen in de dienst.
De brandweervoorzitter maakt het huidige management onder leiding van Waal met de grond gelijk als het aankomt op competenties. “De minister is niet de schuldige”, zegt Seedorf. “Er moeten maatregelen getroffen worden tegen de korpsleiding, anders zullen we meerdere stappen achterwaarts maken”, aldus de bondsvoorzitter.

error: Kopiëren mag niet!