Edward Belfort ontvangt brandpreventieplan en promotielied Kenny B

Kenny Bron, meer bekend als reggaezanger Kenny B, heeft in opdracht van het ministerie van Justitie en Politie een lied gemaakt om jongeren van criminaliteit af te houden. Het nummer heet ‘Wake up’. De cd werd gisteren overhandigd aan minister Edward Belfort. Kenny B zegt vierkant achter de boodschap te staan, ondanks het een opdracht betrof. De artiest is zich van bewust dat zijn nummer de criminaliteit niet zal indammen, ‘want daarvoor is er nog de politie en de voorlichtingsdienst’, maar met het nummer wil hij jongeren bereiken.
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie ontving van Jerry Gefferie (32), die op 14 oktober 2013 is afgestudeerd van het Polytechnisch College, ook zijn afstudeerscriptie. Gefferie heeft een brandpreventieplan opgesteld voor de historische binnenstad van Paramaribo met de nadruk op het behoud van de gebouwen. In de historie van de binnenstad zijn er al een heleboel branden geweest. Gefferie hoopt dat het rapport kan bijdragen aan een solide oplossing voor de binnenstad. Het gros van de gebouwen in Paramaribo is niet brandveilig. Gefferie ziet dat vooral hotels nu voldoen aan de minimale eisen voor een brandveilig gebouw. Dat kost wel wat en is daarom een drempel voor veel ondernemers.
Belfort vindt het initiatief van Gefferie prijzenswaardig. Zijn ministerie staat altijd open voor initiatieven van buiten uit. Vanuit de gemeenschap komen vele oplossingen voor vraagstukken. Belfort hoopt dat het verslag geïmplementeerd kan worden in de preventie, ‘vooral hoe we nu ook het einde van het jaar naderen’. De bewindsman overhandigde op zijn beurt de scriptie aan brandweercommandant Cecil Waal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: